Journaliststuderende og far til tre om sin fremtid: “Jeg håber på at få, det jeg helst vil have”

Forsangeren Lukas Forchammer i bandet Lukas Graham sagde engang: “Our plan is to have no plan cause then you can’t fuck it up.” Og måske han har en pointe. Fremtiden er ofte anderledes, end man havde planlagt den. Det er også tilfældet for Mathias Dueholm, der lige er startet som journaliststuderende og som, for fire måneder siden, er blevet far for tredje gang. 

Af: Chiara Bastiani Storm

Mathias Dueholm er færdiguddannet pædagog men er alligevel startet på journalistuddannelsen

Han havde en plan. Den var ikke at arbejde som pædagog resten af livet, selvom Mathias lige var startet på pædagogstudiet. I dag er er det otte år siden. Som selverklæret fodboldentusiast og konkurrencemenneske lå drømmen om at blive fodboldtræner praktisk talt lige til højrebenet. Den drøm var ikke urealistisk. Mathias brugte nemlig sine vågne timer på at jonglere mellem pædagoguddannelsen og et job som fodboldtræner i FC Fredericias ungdomsafdeling. Han var med til at skabe et miljø og et hold, hvor han havde indflydelse.

”Det var nyt, det var spændende, det var inspirerende. Jeg kunne mærke det lå godt til mig,” siger Mathias. 

Det krævede meget af hans energi og tid. Og det var netop dét, der endte med at blive hans benspænd. Tid. 

Få år senere var Mathias færdiguddannet, fuldtidsansat, fodboldtræner og far. Da nyheden om, at han skulle være far for anden gang, kom, blev det klart for ham, at han måtte prioritere. 

”I de sidste år som træner, gik jeg og håbede på, at jeg fik tilbudt en stilling med noget økonomi i, så jeg kunne skære noget af pædagogjobbet fra, men det skete ikke,” siger Mathias.  

Et fuldtidsjob, et trænerjob med træning fire gange om ugen plus møder og stævner og en familie derhjemme kunne ikke hænge sammen.Drømmen om at blive professionel fodboldtræner blev lagt på hylden. For en stund. 

I dag er Mathias journaliststuderende. Han er tidligere pædagog, tidligere fodboldtræner og far til tre. 

”Man kan godt se det på den måde, at jeg har nået en hel masse. Men til tider kan jeg godt føle, at det er ærgerligt, at jeg ikke er noget i mål med nogen af de to ting,” siger Mathias og refererer til hans to drømme.

Den ene var at blive professionel fodboldtræner. Den anden var at blive journalist. Fodboldtræner-drømmen ulmer stadig. Journalist-drømmen bliver realiseret nu. Og hvad skal der så ske?

”Jeg bryder mig ikke helt vildt om at lægge mig fast på nogle planer,” siger Mathias. 

Efter tre børn, et karriereskifte og en nystartet uddannelse er Mathias måske enig med  Lukas Forchammer, når han siger, at den bedste plan er ikke at have nogen.  

Når han gentagende gange alligevel bliver spurgt ind til hans fremtidsdrømme siger Mathias: ”Jeg håber på at få det, jeg helst vil have.”

Og det opsummerer i virkeligheden målet med alle de planer, man kunne have. Måske der venter et job som diplomat til Mathias i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *