Selv ved voldssager i retten opstår der tekniske problemer og akavede pauser

Af Chiara Bastiani Storm

Der er så stille i domssalen, at urets tikken har direkte vej til øregangene. Den møder ingen forhindringer på vejen, men slår klart og konsistent i lokalet. Den eneste lyd, der afløser det ene tik, er det andet tak. Larmende tavshed. Forurettede sidder ved et skrivebord foran dommer og mellem forsvarer og anklager. De to jurister sidder dog ikke ved deres borde og henholdsvis forsvarer eller anklager. De prøver at løse tekniske problemer. Retssagen, der startede kl. 09.00 i Aarhus Byret, har mødt flere tekniske problemer undervejs. Både advokater, dommere og rettens vagter forsøger at komme med deres besyv på, hvordan sagen kan løses. Uden meget held. 

Stilhed 

Forurettede læner sig tilbage i stolen og gnider hænderne i bukserne. Kun to meter fra ham sidder tiltalte, der for tre år siden slog ham i ansigtet i Sportsmaster i Storcenter Nord. I dag er han tiltalt for vold, som han nægter sig skyldig i. Han stirrer ud i luften og placerer en gang imellem albuerne på bordet og hænderne i håndfladerne med lukkede øjne. Han har skullet være tålmodig med teknikken siden morgenstunden. Han venter på, om han bliver dømt eller frifundet. Det er kun et spørgsmål om tid – men den trækker ud.

Tekniske problemer 

Før denne torsdag i november har retten tidligere udskudt sagen på grund af tekniske problemer. De lader til at være et problem igen i dag. Hvis ellers det virkede, skulle forsvarer netop til at vise forurettede den episode, der på overvågningskamera blev filmet tre år tidligere, og som er grundlaget for at tiltalte og forurettede sidder i retten i dag. De skal begge til at gense scenen på hver deres computerskærme, men må i stedet bevæbne sig med tålmodighed. 

Hænderne gnider sig i bukserne, fødderne tripper og fingerspidserne kløer sig bag øret i ventetiden. 

Lettelsens suk

Efter en del roderi med forskellige stik og kommandoer på computeren fungerer teknikken igen. Et kollektivt lettelsens suk runger i retten. Bevismaterialet bliver præsenteret.

Tiltalte var i Sportsmaster for at returnere et par sko. Hans ønske om returneringen blev afvist af ekspedienten flere gange, fordi skoenes emballage manglede. Da tiltalte, efter flere opfordringer, nægtede at forlade forretningen, endte ekspedienten med at tilkalde centerets vagt. Vagten kom og forsøgte at guide tiltalte ud af forretningen, hvilket resulterede i et slag i hovedet. 

Tiltalte ender med at blive dømt for vold og ender med en dom på 40 dages betinget fængsel. Og en del ventetid med akavede pauser i løbet af dagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *